Despre

Nostru insan căntat,

Acest modest demers a apărut din dorința autorilor de a oferi o platformă online care să găzduiască materiale care documentează realitățile culturale, lingvistice și istorice ale comunității meglenoromâne. Impreună cu pagina și grupul nostru de Facebook, ne propunem să creăm un punct de întâlnire virtual pentru meglenoromâni și pentru cei de pretutindeni pe care îi interesează românitatea sud-dunăreană.

Totodată, ne propunem să punem în contact specialiștii care i-au studiat (lingviști, etnologi, istorici etc.) cu populația de rând, așa încât rezultatele muncii lor să aibă un impact și în afara spațiului academic.

La 10 mai 2016, la doi ani și aproape jumătate de când am început acest proiect, numărăm 2.828 de like-uri și 825 de membri pe Facebook și 11.819 de vizualizări ale acestui blog. Dacă asta înseamnă mult sau înseamnă puțin, dacă am reușit să schimbăm ceva, asta lăsăm în judecata celorlalți.

Mulțumiri. Aiarlie și căsmiet!

Note:
Pentru că situl are, mai degrabă, caracterul unei biblioteci digitale tematice, trebuie spus că materialele publicate nu reprezintă neapărat punctul de vedere al administratorilor sitului.
În privința textelor dialectale, s-a încercat reproducerea cât mai fidelă a materialelor și păstrarea ortografiei inițiale în măsura posibilităților tehnice. Cu toate acestea, dacă consultați această platformă din rațiuni academice, probabil că este de recomadat să o faceți verificând cu sursele.
Pentru ca nu toți cititorii înțeleg limba română și pentru că alții, meglenoromâni sau aromâni din statele balcanice, nu au întotdeauna cea mai bună familiaritate cu limba română modernă, încercăm întotdeauna să folosim în materialele noastre texte în ambele dialecte (dacoromân și meglenoromân), pe care să le însoțim cu o traducere, măcar sumară, în engleză.

Lasă un comentariu